Vad hände 2013

oresundsbron-speglad-kram.jpg

Årsmöte

Bunkeflo Gille håller årsmöte den 19 mars kl 19.00. Alla gamla och nya medlemmar hälsas välkomna. Har ni ännu inte betalt medlemsavgiften så går det bra att göra det på mötet. Efter årsmötet bjuder Bunkeflo Gille på kaffe och underhållning.

oresundsbron-speglad-kram.jpg

DEN RÖDA HANEN

Bunkeflo Gille anordnar tisdagen den 16 april ett besök på Brandkåren i Malmö där vi bland annat får se deras utställning av brandskyddets historia.

Antalet deltagare är begränsat till maximalt 30 stycken, så det är först till kvarn som gäller. Skulle det bli överbokat så försöker vi ordna en visning till vid senare tillfälle. För 30 kr kan man få kaffe och kaka.

Vi träffas utanför huvudbyggnaden mot kanalen klockan 14.00. Kommer ni med bil så är det enklast att parkera i Parkeringshuset Anna. Kommer ni med buss nr 6, så åk till Konserthuset, och gå sen Kommendörsgatan till Kungsgatan.

Besöket är gratis, och ni anmäler er senast den 9 april till Carl Lindqvist på telefon 040-46 76 84, eller maila till hemsidan@bunkeflogille.se

oresundsbron-speglad-kram.jpg

Vandringar i tre byar.

Bunkeflo Gille anordnar under sommaren tre vandringar för sina medlemmar i byarna Bunkeflostrand, Bunkeflo – Vintrie och Skumparp.

Vandring nr 1, ca 3 km lång. Lördagen den 8 juni 2013 kl 11.00.

Gamla och nya Bunkeflostrand

Vi startar kl 11.00 vid Statoil hörnet Klagshamnsvägen – Bunkeflovägen, går genom ”lyckan”, och vidare via Williams trädgård till Skånegården. Där gör vi ett stopp för fika / picknick i det gröna, medhavd eller på stället inköpt.

Turen fortsätter sen genom Annestad förbi Kanslihuset och genom parken till gamla Bunkeflostrand för vidare färd mot Statoil där vandringen avslutas. Under vandringen berättar vi om det som vi passerar.

Vandring nr 2. Lördagen den 6 Juli 2013 kl 11.00.

Bunkeflo och Vintrie byar

Start och mål är vid Bunkeflo kyrka uppe i Bunkeflo by vid Vintrievägen. Vandringen går genom Vintrie bys gamla och nya delar till det som en gång var Vintrie järnvägsstation. Där stannar vi till för lite medhavd fika och får samtidigt information om stationens historia.

Vi fortsätter vandringen norrut längst banvallen och svänger sen ner genom Bunkeflo by till parkeringen vid kyrkan. Under vandringen kommer det att berättas om platser och hus som vi passerar.

Vandring nr 3. Lördagen den 3 augusti 2013 kl 11.00.

Skumparps by

Start och mål är vid ”gamla busshållplatsen”. Vi går genom Skumparps by och får under vandringen information om byns historia.

Ingen föranmälning krävs till någon av vandringarna, och alla är hjärtligt välkomna att delta.

OBS

Vid okänlig väderlek ställs vandringarna in.

oresundsbron-speglad-kram.jpg

FÖRENINGARNAS DAG den 14/9 blev lyckad

Vi visade skolfoton från första hälften av 1900-talet och fynd från stenåldern, såsom stenyxor, knivar och pilspetsar. Dessutom hade vi en liten utställning med militärmaterial från första och andra världskriget. Och en utställning om det hårda arbetet i betstycket med betupptagningen under hösten.

oresundsbron-speglad-kram.jpg

Studiecikeln

fortsätter onsdagen 23/1

oresundsbron-speglad-kram.jpg