Julmarknaden

Vädret var inte det bästa men ändå kom det ett 50-tal besökare för att se vår julutställning i Strandkyrkan i Bunkeflostrand. Kyrkan bjöd på kaffe med dopp, och Bunkeflo Gille bjöd på glögg och utställning av gamla föremål som använts för kommunikation.

Där var radioapparater, från kristallmottagare till "moderna" bordsradioapparater i Teak. Telefoner med trattlurar och det fanns även en "Kobra" telefon. Brev och vykort från flydda tider, med 5 eller 10 öres frimärken på. Morsetelegrafiapparat där man kunde prova på Morsealfabetet, bandspelare, grammofoner och mycket mer.

Gamla prylar väcker minnen och så är snacket igång. "En sådan radio hade vi på en hylla i köket och far skulle alltid höra på sjörapporten och dagens eko." Någon annan kände igen en telefon som de hade haft, också vidare. Alla hade sin berättelse om hur man kommunicerade förr i tiden.

Man får Runebers Fänrik Stål i tankarna, "Till flydda tider återgår, Min tanke än så gärna, Mig vinkar från förflutna år, så mången vänlig stjärna"

Bilder finns här.

 

17 Dec 2012